boostcommunity coaching - logo

De plek voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

Boost your life and business

boostcommunity naarden - home
boostcommunity naarden - home

Persoonlijkheden

We hebben allemaal een persoonlijkheid, een identiteit, een manier waarop je jezelf ziet en waarop anderen jou zien. Toch hoeft dit niet zo statisch te zijn als wat het in de eerste instantie zou vermoeden. Heb je weleens een persoonlijkheid test gedaan? Hierin kun je interessante gegevens halen om je meer inzicht te geven in je eigen gedrag, gevoelens en misschien zelf wel in je gedachtes. Het komt voor dat persoonlijkheidstesten gezien worden als het in hokjes plaatsen van mensen en hier zou ook best een waarheid in kunnen zitten. Dat een persoonlijkheid vast en statisch zou zijn is geen weinig voorkomende overtuiging, toch is het mogelijk om naar jezelf en naar anderen te kijken als iets dat continu in ontwikkeling en beweging is. Het brein is plastisch waardoor je connecties in je hersenen sterker kunt maken door meer van een bepaalde activiteit te doen of door een bepaalde gedachte te denken. Op deze manier groeit ook daadwerkelijk waar je aandacht aan geeft.


Nu vraag je je misschien af wat de connectie is tussen persoonlijkheid en de plastischiteit van het brein.

Doordat je jouw hersenen zo kunt trainen dat je meer wordt van wat je denkt en doet, kun je letterlijk vernieuwen naar een nieuw persoon. Denk er maar eens overna. De cellen die zich nu in jouw lichaam bevinden zijn niet dezelfde als die je als kind had. Deze cellen heeft je lichaam vernieuwd en zijn opgebouwd vanuit de energie die jij opdoet, en onder welke omstandigheden je deze opdoet. Dit betekend dat je elke dag weer kunt beginnen met het opbouwen van iets nieuws, hoe lang je dit misschien ook wel niet voor je uit hebt geschoven, of als je denkt dat je misschien te oud bent voor het implementeren van verandering. Uiteindelijk kun je hierin nieuw gedrag tot stand brengen wat een verandering in je identiteit tot stand kan brengen.

Op het moment dat je positive change wil doorvoeren in je leven is het van belang dat je het voor jezelf makkelijker maakt om het nieuwe gedrag uit te voeren dan het uitvoeren van het oude gedrag. Probeer ervoor te zorgen dat je goed weet wat nu echt belangrijk voor jou is in het veranderen van het gedrag en probeer doelen om te zetten in concrete acties in je alledaagse dag. Op deze manier kun je sustainable change tot stand brengen en hierdoor kan het ook jou lukken om elke dag een klein beetje meer naar het leven te leiden waarin je doet waar je gelukkig van wordt en wat betekenis heeft. Vergeet hierbij niet om de tijd te nemen om te visualiseren hoe dit er voor jou uit zou zien. 

Lees ook onze andere blogs
nl_NL